Innovatie cursus

TROYKA INNOVATION biedt een 3 daagse cursus “Inventief probleem oplossen met Troyka TRIZ”. Deze cursus behandeld de gehele Troyka TRIZ methode.

Deelnemers kunnen na afloop van deze cursus zelfstandig TRIZ toepassen op hun eigen werk en zelf problemen inventief oplossen.

TROYKA heeft twee boeken ontwikkeld specifiek voor deze cursus.

TROYKA TRIZ instructie handboek

Dit handboek beschrijft 26 gereedschappen die samen Troyka TRIZ vormen. Elk innovatie gereedschap is gepresenteerd in een gemakkelijk te gebruiken vorm. Met dit handboek kunnen cursisten TRIZ toepassen op echte problemen.

TROYKA TRIZ 40 Inventieve Principes boek
Inventieve principes zijn generieke oplossingen van technische contradicties. De Troyka TRIZ methode bevat 40 Inventieve Principes, zoals  “Segmenteren”, “Asymmetrie”, “Fase overgang” enzovoort. Cursisten vinden deze principes vaak abstract. Om deze barriere te verwijderen krijgen de cursisten dit boek met praktische voorbeelden van Inventieve Principes in 370 illustraties. Een voorbeeld pagina zie je hier:

Het cursus materiaal bevat deze twee boeken en een map met TRIZ opgaven en uitgewerkte oplossingen.

De cursus is geschikt voor een breed publiek.

De mening van cursisten:

Deze cursus is verrassend compleet en legt nadruk op technische innovatie. Daarnaast was er veel aandacht voor de mentale aspecten om tot een goed resultaat te komen. Er was ruime gelegenheid om TRIZ te oefenen gedurende de cursus. Ik heb waardevolle ervaring opgedaan. 

De combinatie van instructie en veel oefenen was uitstekend voor kennis overdracht.

Jan

De Troyka TRIZ cursus is niet alleen geschikt voor uitvinders, maar voor een veel breder publiek. 

Baukje

Met Troyka TRIZ leer je uit de vastgeroeste ideeën en patronen te komen, om daarmee waarlijk “out-of-the-box” tot de kern van het probleem te raken. Van hieruit ontstaan onverwachte nieuwe mogelijkheden.

Harm

De TROYKA TRIZ cursus biedt een mogelijkheid om elk idee, elke gedachte te analyseren, aan te passen en te verbeteren. Of het nu een fysieke vinding danwel een geestelijke vinding is. TRIZ stelt je in staat om op een systematische manier een probleem te bekijken, en indien nodig aan te passen of te verbeteren.

Martinus

Met de Troyka TRIZ methode krijg je een kast vol gereedschappen om gestructureerd te brainstormen. Je kan hiermee een verschil in achtergrond van de deelnemers omzetten in een groot scala aan ideeën. Zo kun je met verschillende denk-niveau’s constructief samenwerken. 

Jette

Indrukwekkend

"Indrukwekkend wat je met TRIZ bereikt in een workshop van maar 2 dagen"

Multi-disciplinaire aanpak

"TRIZ biedt een multi-disciplinaire aanpak voor probleem oplossen"

Kan TRIZ nu toepassen

"Ik heb er van genoten en kan Troyka TRIZ nu zelf toepassen"

De volgende keer

"De volgende keer dat ik een proces moet ontwerpen, zal ik starten met een TRIZ Functie Analyse Diagram"

Start vandaag met innoveren