Innovatie actie-lab 

 

Haal het beste uit je organisatie en ontwikkel een briljant concept

 

Innovatie actie-lab is een dienst die Troyka Innovation biedt aan bedrijven en instellingen.

Een action-lab is een workshop activiteit waarin een team van uw bedrijf of instelling de handen uit de mouwen steekt om een innovatie vorm en inhoud te geven. Troyka Innovation faciliteert deze workshop zodat aan het einde een goed resultaat afgeleverd wordt. Samen werken we aan een innovatie die voor uw bedrijf of instelling waardevol is, en we doen dat in een laboratorium vol met actie: een innovatie actie-lab.

De doelstelling van een innovatie actie-lab is om originele en briljante concepten te genereren. Troyka Innovation activeert het brein, het hart en de intuïtie van de deelnemers aan de workshop. Deze aanpak is zeer effectief en productief. 

Innovatie actie-lab is waardevol en nuttig voor een project team dat werkt aan het bedenken of ontwikkelen van een nieuw product, een nieuw ontwerp, een nieuw proces of een nieuw apparaat. 

Een innovatie actie-lab kan worden gedaan als een twee daagse workshop. Van tevoren spreken de klant en Troyka af welke doelstelling behaald moet worden, zodat de workshop hier doelgericht naar toe kan werken.

Troyka Innovation bedenkt hoe deze doelstelling het best kan worden gerealiseerd met innovatie technieken van de Troyka TRIZ methode. Dit resulteert in een programma voor de workshop : een reeks sessies waarin de deelnemers samen aan de slag gaan, onder begeleiding van een facilitator van Troyka.

Aan een actie-lab workshop doen tussen 6 en 12 mensen mee. Deze groepsgrootte blijkt het meest effectief. De deelnemers hoeven geen ervaring met de TRIZ methode te hebben. De deelnemers moeten wel “domein kennis” hebben; dat wil zeggen dat ze kennis moeten hebben van (een deel) van de problematiek en expertise in gebieden die relevant zijn om oplossingen te kunnen vinden.  

De groep deelnemers moet zo divers mogelijk zijn. Het mag een bestaand project team zijn, maar het is van belang dat de groep zo verschillend mogelijk is, in termen van soort ervaring, leeftijd en perspectief op het probleem. 

De concrete uitkomst van een innovatie actie lab is bijvoorbeeld een lijst van originele ideeën, een aantal patenteerbare concepten, een nieuw conceptueel ontwerp, verbeteringen aan een bestaand ontwerp.

De uitkomst van een Innovatie-Actie Lab kan daarom erg waardevol zijn. Troyka Innovation realiseert zich dat deze uitkomst commercieel gevoelige informatie bevat, en werkt daarom zeer zorgvuldig om de belangen van de klant te beschermen. Meer informatie hierover in de sectie Contact (hoe wij werken).

Getuigenis van innovatie actie-lab deelnemers

Len

Ik ben onder de indruk wat een innovatie actie lab oplevert in slechts 2 dagen van gefocusseerde actie

Len

David

Het innovatie actie lab was erg interactief en vol dynamiek. Het bevordert een creatieve mindset. We hebben een heel ander perspectief op ons probleem gekregen. Je hebt ons geholpen los te komen van de apparatuur en terug te gaan naar conceptueel denken. 

David

Sander

Het functie actie diagram dat we maakten liet ons zien waar de “pijn” in ons systeem zit. Dit maakte de verbanden duidelijk, en gaf inzicht in nuttige en schadelijke functies. Je motiveerde ons “out-of-the-box” te denken.

Sander

Ronald

De manier waarop jij faciliteert is erg goed.

Je bent enthousiast op een manier die energie aan de groep geeft. 

Sander

Yedda

TRIZ is een erg goed denk patroon.

TRIZ geeft mij het raamwerk waaraan ik mijn ideeën op kan hangen.

Yedda

Jiaqi

Mijn grootste inzicht was de manier om oplossingen te vinden met TRIZ (specifieke vraag, generieke vraag, generieke oplossing, specifieke oplossing); dit geeft aan hoe we oplossingen moeten vinden.

Jiaqi

 

Ahmad

TRIZ is goed als je een Onderzoek & Ontwikkeling project start, maar ook als een project al verder gevorderd is. TRIZ kan een projectteam begeleiden om ervoor te zorgen dat het R&D project binnen de doelstelling blijft (in plaats van in zijpaden te werken die geen duidelijke voordelen opleveren of de schade niet zichtbaar verminderen).

Ahmad

Helmar

Wat ik erg goed vond van de innovatie actie lab was dat iedereen naar elkaar luistert en dat iedereen bijdraagt aan het resultaat.

Helmar

Gerard

Je neemt ons mee op een reis met TRIZ voor ons project; dit geeft ons de mogelijkheid om te evalueren of we op het juiste spoor zijn met onze huidige project activiteiten.

Gerard

Katerina

We hebben een functie analyse diagram gemaakt, dit was een goede manier om ons systeem te vereenvoudigen. De 40 Inventieve Principes hebben me geholpen om op een andere manier te denken. Mijn perspectief op het probleem is daardoor veranderd. 

Katerina

Eric

In plaats van dat jij ons TRIZ leerde, hebben we TRIZ toegepast onder jouw leiding. Door het innovatie-actie-lab proces te doorlopen, hebben we ons probleem opgelost en als een bonus geleerd hoe TRIZ toe te passen.

Eric

Richard

In mijn leven ben ik op talloze seminars en workshops geweest. Jij was de beste facilitator die ik ooit meegemaakt heb. Je hebt ons op koers gehouden en onze  focus bewaakt.

Richard

Sanyal

Jouw workshop had een goede organisatie met formulieren, diagrammen en gidsen; dit heeft me enorm geholpen bij het TRIZ proces.

Sanyal

Andrei

Waar kan ik mij inschrijven voor het volgende innovatie actie lab?

Andrei

Jiaqi

De manier waarop je faciliteert is erg goed: je bent niet dominant, je kan discussies goed faciliteren en zorgt dat we op tijd klaar zijn. 

Jiaqi

Katerina

Jouw zeer positieve en energieke houding heeft ons alert en productief gehouden gedurende de gehele workshop.

Katerina

Start vandaag met innoveren